Suzanne Pärlhamn

Jag har arbetat som frisör och hårkonstnär sedan 1983. Jag har haft två salonger i Stockholm under -80 och -90talet. Jag har även arbetat i Lund i fyra år samt  i Trosa där jag nu har min tredje salong, HårAteljen.

Mitt yrkesutövande har förändras genom åren från ett rent kreativt och estetiskt tänkande till att se hela individen som kommer för att få sitt hår skapat i en frisyr. 

För mig är ytan så mycket mer än bara yta den är ett ett uttryck för vem du är och vad du vill visa av dig själv. Redan Egyptierna förstod att skönhet är en kvalitet att visa inte att dölja sig bakom.

Under min yrkeskarriär har jag valt att hålla mig ajour med det som sker i branschen, jag tycker om att inspireras och lära mig nya saker.Jag har också blivit mer medveten om de gifter som finns i de produkter vi inom hårvård använder och gjort ett medvetet val att jobba så giftfritt som möjligt är för ett gott resultat.

Det jag också sett är att hur viktigt det är att stå på en stabil grund med en bra utbildning i botten. Jag gick på Yrkesgymnasiet i Västberga(Sthlm) där jag fick tre fantastiskt givande och lärorika år i konsten att skapa i hår. För mig är hår ett fantastiskt material att arbeta med som går att forma, färga förändra strukturen på, dessutom finns det en individ som har önskningar föreställningar och en bild av hur hen vill ha sitt hår.

Jag har fortfarande glädje och inspiration för mitt arbete...

Varmt Välkommen
Suzanne

 

 

Linda Jangtorp

Jag har alltid älskat att hålla på med hår, klippte alla mina kompisar när jag var yngre och älskar att jobba med händerna och vara kreativ. Jag hade haft lite olika jobb tidigare, bl a som servitris och jobbat med hästar när jag insåg att det var frisör jag ville bli.

Jag utbildade mig 2007 på Bobby´s Hårstudio i Stockholm. Det är det bästa yrkesval jag gjort och jag älskar varje dag på jobbet. Tycker allt inom frisöryrket är kul men har en extra förkärlek till färgning av hår.

2012 utbildade jag mig vidare till färgtekniker på Keune, vilket inneburit att jag fördjupat min kunskap i Keunes färg -och hårvårdsprodukter, det märke vi arbetar med på Hårateljen. Jag utbildar även andra frisörer, inom färg och hårvård.

Varmt Välkommen
Linda